Over Janneke

Home / Over mij

Waarom Janneke

Druk, druk, druk. Van hot naar her. Bellend in de auto op weg naar mijn volgende afspraak. Vlug nog wat aantekeningen maken, de uitwerking komt later wel. Snel naar huis, eten koken, kinderen hebben aandacht nodig. Iets waar ik eigenlijk geen tijd voor heb. Het aanrecht aan kant, kinderen naar bed en dan eindelijk… kan de laptop weer opengeklapt worden. En doorrrr!!!!!

Zo zagen een tijd lang mijn werkdagen eruit. Leuk joh! ja, echt heel energie gevend. Vanaf de buitenkant leek het fantastisch met mij te gaan. Mooie leaseauto, goed salaris. Ja hoor, zij heeft het prima voor elkaar! Echter, van binnen ging het steeds slechter met mij.

Ik was best goed in doen alsof ik het allemaal op de rit had. Mijn geest hield mij lange tijd voor de gek en bleef zeggen dat het vanzelf wel beter zou worden. Niets was minder waar.

Na een flinke burn-out en een aantal jaren later overspannen te zijn geweest was ik er helemaal klaar mee! Ik ging naar mijn gevoel luisteren en liet me niet langer meer meeslepen door ‘mijn omgeving’. Ik maakte een mood-board met als titel: volg je hart.

Uit mijn werk als HR adviseur haalde ik onvoldoende voldoening. Ik wilde écht wat voor mensen betekenen. Na mijn omscholing tot Professional Organizer en Stresspreventie coach ging ik doen waar mijn hart sneller van ging kloppen.

Vrouwen die controlfreak zijn (in de positieve zin van het woord), lekker perfectionistisch zijn, een drukke baan hebben en daarnaast ook nog een gezin draaiend moeten houden, hebben het niet altijd even gemakkelijk. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat ze nog steeds controle kunnen blijven houden en nog steeds de kwaliteiten kunnen blijven benutten vanuit hun perfectionisme. Maar dat weten in te zetten op een gezonde manier! Om te voorkomen dat ze zich lam rennen in de rat race en als straks de kinderen de deur uit zijn zich ineens bewust worden van het feit dat het leven is doorgegaan.

Daarom is ook mijn motto: CARPE DIEM
Pluk de dag, iedere dag opnieuw. Dat betekent niet dat alles leuk moet zijn, integendeel. Het betekent voor mij wél dat je leven leuker wordt als je bewust keuzes kunt maken, zodat je uit die overleef stand komt en geniet van wat voor jou belangrijk is.

Ik word omschreven als kundig, betrokken, betrouwbaar en toegankelijk. Ik hou van een gedegen plan en ga daarbij doelgericht aan de slag. Het liefst werk ik met vrouwen die, net als ik, voldoening halen uit hard werken, maar die daarnaast ook het fun-gehalte op peil kunnen houden. Ze weten welke prioriteiten ze hebben in het leven, alleen lukt het even niet om daar naar te handelen.

Typisch Janneke.
Gelijk maar met de billen bloot! Zodra ik mijn werkdag heb afgesloten trek ik mijn ‘oude kloffie’ aan. Ik ben verslaafd aan chocola en vind het heerlijk om in de auto keihard mee te zingen met de muziek. Ik vind dan ook van mezelf dat ik best wel goed kan zingen. 🙂 Daar denkt mijn gezin anders over, dus beperk ik het tot in de auto. Ik kan genieten van héle kleine dingen om mij heen, waardoor ik ook wel eens hardop tegen mezelf zeg dat het leven zo mooi is. Verder ben ik niet echt een ochtendmens en vind ik het irritant als mij voor 08:00 uur vragen gesteld worden van waar iets ligt in huis… Naar de sauna gaan is voor mij een cadeau en ik kan ontzettend genieten als ik in het weekend in en om huis aan het aanrommelen ben.

Genoeg over mij! Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Laat het me weten in het contactformulier hieronder.

Liefs,
Janneke

Ambitieuze vrouwen geholpen

Documenten gelezen

Webinars gegeven

Kopjes thee gedronken

Professional Organizer

Als Professional Organizer leer ik ambitieuze vrouwen hoe ze tijd overhouden door slimmer te werken. Hoe zorg je ervoor dat je gerichte aandacht hebt voor jouw TOP prioriteiten en daarnaast ook nog tijd en ruimte hebt om niets te doen?

Stresspreventiecoach

Voorkomen is beter dan genezen! Als stresspreventiecoach maak ik stress meetbaar en spoor ik negatieve emoties op. Daardoor kan jij heel gericht aan de slag met dát wat jij nodig hebt om je fris en fruitig te voelen. Word je (nog meer) bewust van je mentale en fysieke gezondheid!

Testimonials

Van Waanzinnige Klanten

Gert Jonker

Directeur Sedna (onderdeel van Tinten groep):

Wij hebben gebruik gemaakt van “Ruimte geeft rust” om haar deskundigheid en de “Afspraak is afspraak mentaliteit”. Het resultaat van haar aanpak is dat de organisatie in beweging is gekomen op het thema vitaliteit.

Het is mogelijk om naast genoemde werkopvatting "afspraak is afspraak" flexibel te zijn en mee te bewegen in de turbulenties van de omgeving en de organisatie. 

De resultaatgerichtheid in combinatie met bovengenoemde competenties is reden genoeg om met “Ruimte geeft Rust” in zee te gaan!

[/db_pb_slide]

Debbie

HR Adviseur:

‘Ik heb deze manier van werken ervaren als zeer prettig en positief. Ik werd enorm gemotiveerd en ik heb ervaren dat het organiseren van mijn werk geen kunstje is wat je leert en uitoefent; maar een manier van werken. Het maakt mijn werk – én mijn persoonlijke planning een stuk makkelijker. Hierdoor kies ik bewust wat ik wel en niet doe’

[/db_pb_slide]

Emiel

Zelfstandig ondernemer bij Emiel Venema Freelance verslaggever en producent:

‘Ik heb geleerd om meer overzicht te krijgen in wat ik doe. Dankzij nuttige handvatten en een methode op maat kan ik zaken beter plannen en maak ik ruimte voor werkzaamheden. Dat geeft mij veel rust en dus minder stress. Meer overzicht betekent voor mij zaken in de hand hebben en niet verrast worden’. 

[/db_pb_slide]

Richard

Wijkconsulent bij Domesta:

‘Ik ben enorm tevreden met de manier waarop we hebben gewerkt en natuurlijk ook met het eindresultaat. Dankzij Janneke heb ik een systeem aangeleerd dat bij me past, wat ‘eigen’ is en daardoor kan ik dit volhouden. Ik merk dat ik daadwerkelijk meer rust in mijn werk heb en heb het gevoel in controle te zijn, wat heel fijn is’.

[/db_pb_slide]

Sharon

Zelfstandig ondernemer bij Pebble coaching:

‘Het idee dat ik nu weet ik wat ik aan het doen ben en weet wat ik moet doen geeft mij ruimte om tijd te besteden aan de juiste dingen’.

[/db_pb_slide]

Anoniem

Medewerker in het MKB:

'Ik werkte chaotisch, zowel in mijn hoofd was ik te chaotisch, maar ook fysiek op mijn kantoor. Ik zat tegen een burnout aan en was zoekende of ik nog wel binnen de organisatie wilde blijven werken.

Het 1 op 1 traject heeft eraan bijgedragen dat ik mij weer voor de volle 100 procent kan en wil verbinden aan de organisatie waar ik voor werk'.

[/db_pb_slide]

Patrick

Technisch Service Manager Onderhoud bij v.d. Velden rioleringsbeheer:

'Voor het 1 op 1 traject was mijn situatie zeer rommelig en had ik geen grip op mijn werkzaamheden. En daarmee ook minder plezier in mijn werk. Het resultaat is nu dat ik (nog steeds!) een overzichtelijke mailbox heb en hierin nagenoeg geen achterstand meer heb. Ook maak ik mijn werk eerst af voor ik met iets nieuws begin. De meeste impact voor mij was vooral het opruimen en overzichtelijk maken van de mailbox geweest. Ik had hier totaal geen overzicht in. Ik beveel Janneke absoluut aan omdat ze voor mij de sleutel is geweest tot meer werkplezier en ze heeft ervoor gezorgd dat mijn werk beheersbaar werd. Daardoor kan ik mijn werk weer goed uitvoeren'.

[/db_pb_slide]

Astrid

Afdelingsmanager:

''Wat bij Janneke heel erg fijn is, is dat ze een heel scala aan technieken kent waardoor ze de begeleiding heel goed kan afstemmen op wat werkt en handig is voor jou. En dat is waardoor het gemakkelijker wordt om nieuwe vaardigheden echt eigen te maken. Ik heb mezelf een nieuwe werkwijze eigen gemaakt en kan dat ook volhouden''.

[/db_pb_slide]

Simone

Zelfstandig ondernemer (coach):

''Ik heb meer overzicht in mijn taken, mails en agenda en ik besteed een heel stuk minder tijd aan zoeken omdat ik nu weet waar ik dingen bewaar''.

[/db_pb_slide]

Sandra

HR medewerker:

''Naast het organiseren helpt Janneke je om uit te zoeken hoe het komt dat je steeds weer verzandt in mails en documenten of waardoor je hoofd zo ‘vol’ zit. Hierdoor krijg je inzicht in je werkzaamheden. Als je er dan samen aan kunt werken krijg je echt meer ruimte in je hoofd met als gevolg meer rust.

[/db_pb_slide]

Ilona

Management Assistent:

"Wat een goed en zinvol Webinar was dit. Met veel herkenbare situaties.
Ik heb voor mezelf een online coach sessie met jou ingepland. Het lijkt me goed om samen echt aan de slag te gaan".

[/db_pb_slide]

Anoniem

Coördinator in het onderwijs:

"Je bent laagdrempelig, toegankelijk, doortastend maar ook confronterend wanneer het nodig moet zijn.

Je bent prettig in het samenwerken, je hebt overzicht en je bent zeer betrouwbaar. Dank voor de fijne samenwerking!"

(1 op 1 Traject)

 

[/db_pb_slide]
[/db_pb_slider]