Het is maandag 16 augustus 2021. 05:30 uur en ik zit beneden een beschuitje te eten met een kop thee erbij. Veel te vroeg wakker en de slaap niet meer kunnen vatten. Toch maar even naar beneden. Man en kinderen die slapen, de stilte buiten… het heeft iets magisch. 🙂

Nog geen overspoeling van mailtjes en appjes. En niet te vergeten de nieuwsupdates die niet echt bijdragen aan een positief gevoel.

Kortom; best wel een Zen start van de dag.

Het geeft mij de tijd en ruimte om na te denken over vandaag. Wat ga ik doen, wat ga ik niet doen en wanneer is mijn dag vandaag een ‘geslaagde dag’. Dit is iets wat ik dagelijks doe en waar ik veel voldoening uit haal. Het dwingt me tot het maken van bewuste keuzes, waardoor ik niet het gevoel heb ‘geleefd’ te worden.

Tijdens deze individuele ‘dagstart’ werd ik me bewust van mijn behoefte om te stoppen met werken. Voorlopig te stoppen. Ik ben op dit moment bijna 37 weken zwanger van ons 3e kind wat betekent dat ik een tandje lager mag doen. Mag vertragen, zoals ze dat zo mooi noemen.

Lang heb ik gedacht dat ik gedurende deze bijzondere periode wel deels zou blijven werken. Als ondernemer heb je altijd wel ideeën, spinsels en processen die verbeterd kunnen worden. Maar de hormonen sturen mij een andere kant op. 🙂

In de trajecten met mijn klanten hebben we het altijd over het ‘overhouden van tijd’. Dat het alles te maken heeft met kritisch kijken naar je taken, verantwoordelijkheden en hoe daar je keuzes op af kunt stemmen. Het volmondig JA zeggen tegen jezelf. Even los van hoe je georganiseerd bent. Als ik zelf de hoofdpersoon ben ik zo’n traject dan heb ik de antwoorden glashelder.

Mijn focus en aandacht gaan de komende maanden gericht zijn op mijn gezinsleven en alles wat daarbij komt kijken. Onze dochter die naar de brugklas gaat, onze zoon die begint in de bovenbouw en onze gezinsuitbreiding die niet lang meer op zich laat wachten. En tussen de bedrijven door tijd hebben voor elkaar en het liefst ergens ook nog wat ‘me-time’ inbouwen.

Als Organizer zou dit toch appeltje eitje moeten zijn! We gaat het zien.

Tot gauw!

Liefs,
Janneke